joi, 24 mai 2012

Pojarul, platfusul si politichia

Acu' vreo doua zile, s-a trezit din somnoreala un secretar general de partid. Sau din ce a mai ramas dintr-un partid. De fapt dintr-o organizatie judeteana. Daca nu m-am ramolit, ziceau ei ca sunt intelectuali. Parca asa auzisem.
Da' sa ma intorc la secretaru' general. Bun baiat. Sarguincios.
Si apare acu' doua zile secretaru' general al restului de organizatie judeteana si se ia de candidatul din dotare. Din dotarea de partid si fost stat. Cica, virgula, candidatul nu prea il reprezinta pe partid, ca sta prost cu ideologia si platforma. Si ca ar cam trebui candidatul sa se cam dea singur afara din partid, sau din ce a mai ramas din el.
Ce nu zice secretarul general e din ce transee scrie el mesagiul.
Credeti voi ca secretarul general se lupta din restul de partid ? Macar din sediul restului de partid ?
Nu !!!
Secretarul general al restului de partid s-a orientat si el, ca vorba aceea a crescut si a fost pupilul unuia care a crezut la vremea lui ca politica este ca o retea de transport in comun.
Adica sa revin. Secretarul general nici el nu mai reprezinta restul de partid fost prezidential. Acuma este in transee. Adica, daca era un oarecare ministru pe la aparare, il vedeam si pe onorabilul, lent colonel de justitie in rezerva, cu dreptul de a purta toale cu epoleti. Ce daca nu a facut armata, stiti cum e cu bolile. Daca pojarul e boala copilariei, platfusu' e boala adolescentei.

P.S. (apropo, spune-i si lu' sef-tu ce-nseamna sa nu creada ca e injuratura)
Acesta este un pamflet si il donez folclorului electoral. Orice asemanare cu animale  sau personaje, partide sau sedinte care ar exista, au CNP sau IP este pur intamplatoare. Pur si simplu, toata povestea aceasta imi place cum suna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu